Polenresan dag 5

23.4.2013
 
(OBS, alla bilder i detta inlägg är fotade av Bethina Mård!)
 
Tidigt denna morgon packade vi ihop oss i bussen, lämnade vackra Krakow bakom oss och satte sikte på saltgrottan i Wieliczka.
Det var ingen lång färd, och väl framme fick vi ganska fort en egen engelsktalande guide och fick börja gå ner i gruvan. Det inledde vi med 75 meter rakt ner under jorden, 380 trappsteg. Tänk att man kan få lock för öronen av några stackars trappsteg.
 
 
Nåväl, det tog inte många minuter så var vi nere under jorden. Och härefter for vi neråt mer lite i taget, vår guide visade saltväggarna och golven, och berättade av erfarenhet att saltluften var bra både mot astma och krapula.
 
 
Efter några metrar till, på -130 meter fanns en stor kyrka. Där sjöng jag och Bethina Amazing grace, och hela katedralen tystnade, och vi bara njöt av akustiken. Vilket otroligt vackert ställe det var.
 
 
Sedan gick vi nu på under jorden, andades saltluft och tittade på gångar.
 
 
 
Efter ca 3 timmar under jord fick vi åka upp med en smått läskig hiss. Och plötsligt såg vi solljuset igen. Vi åt mat alla tillsammans, några tog glass, och sedan startade resan mot Warszawa.
 
 
Det var bara 330km att åka, men man kan inte alltid lita på trafiken i Polen, så den resan tog ca 8 timmar. Så resten av den dagen spenderades i buss. Men vi kom ju fram. Till ett rent hotell, med egen dusch :)
 Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback